Yesss we gaan!

Eindelijk! We kunnen aftellen! Over iets minder dan een jaar komt onze droom (hopelijk) uit. We gaan een half jaar op reis.

En wie is we?

Wij zijn Maaike, Ruud, Terra en Maila. Ons gezin.

Ik zal ons even voorstellen.

Maaike:

Coach, bemoeit zich in het dagelijks leven met andermans & eigen persoonlijke ontwikkeling, niet op d’r mondje gevallen, goed van vertrouwen, geduldig, sportief en houdt van verdwalen in een vreemde omgeving.

Zoekt graag de stilte op, tikkie spiritueel, drinkt graag een glas wijn bij lekker eten en gaat het liefst drie jaar op reis.

Ruud:

De handyman die het huis verbouwt, logistiek wonder in zijn werk, rent graag over de hei, houdt van verdwalen in boeken.

Drinkt graag een biertje bij lekker eten, heeft niets met spiritualiteit en hoog op z’n bucketlist: een eigen huis bouwen. Of tenten ontwerpen.

Verder houdt hij van knutselen in excel en in korte broek rondlopen. Ook bij -10.

Terra (7 jaar):

Ligt helemaal dubbel om Buurman en Buurman, houdt van een glas appelsap bij gezellig eten en is verslaafd aan lezen. Speelt dwarsfluit, hockey en hoort niks meer als ze een Donald Duck te pakken heeft.

Diepe gevoelswereld (“Mam, voel jij je ook wel eens eenzaam als je met anderen bent?”), sterk in taal en kan niet tegen kietelen.

Maila (4 jaar):

Kan lekker hard roepen als ze enthousiast is, houdt van haar 10 knuffels in bed en drinkt graag ranja bij gezellig eten. In een chique wijnglas.

Heeft fantasieën over als ze zes is, dan mag ze autorijden en op ballet. Denkt ze. Doet op kleuterniveau mee aan alle volwassen gesprekken en houdt niet van handen wassen. Wel van chocopasta aan je vingers.

Waar gaat dit hele zooitje naar toe? En wanneer? En hoe? En mag dat van de leerplichtambtenaar? Hoe krijg je dat voor elkaar? Wat moeten we regelen?  Wat kost het allemaal? Zijn er beren op de weg? Spannend? Voorpret? Geen pret?

Ik ga het je allemaal vertellen. Drie delen: het voortraject, de reis en de tijd erna.

Eigenlijk is de reis al begonnen…

Eén gedachte over “Yesss we gaan!

  1. Hoi allemaal.
    We wensen jullie een fantastische reis , vakantie, goed weer en heel veel plezier de komende maanden.
    Goede reis morgen.
    Paulien en Ton

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s